Historien bag

13 år med Julemandens Flaskepost – Jubilæum i 2019
Udover brevene fra julemanden i julekalenderen Julemandens Flaskepost kan ægteparret Mette og David Lautrup også fejre flere jubilæer.

Mette blev selvstændig og startede Julemandens Værksted for 13 år siden sammen med sin bedre halvdel David. Han har over 25 års erfaring som professionel julemand.

Mange vil nok synes, at der er lang tid til jul, men ægteparret har efterhånden haft julen i tankerne i flere måneder. De har nemlig været i fuld gang med at skrive teksten til årets flaskepost fra julemanden – en juleføljeton, hvor børnenes personlige oplysninger bliver en del af historien. Det gør, at meget af historien foregår hos barnet og familien, og det daglige brev fra Julius giver et dagligt pusterum for familien i den ellers så travle julemåned.
– Ingen tvivl om, at rigtig mange synes, det var en fjollet idé, men heldigvis troede vi selv på den, og det er vi da glade for i dag, fortæller Mette Lautrup. Hun er oprindeligt uddannet kok, men valgte at tage springet og blive selvstændig i Julemandens Værksted sammen med sin bedre halvdel.
– Vi havde lige købt hus og fået vores først barn, og samtidig tog vi så springet og lavede Julemandens Værksted sammen, fortæller Mette, der ikke et øjeblik har fortrudt. – Idéen til Julemandens Flaskepost var født, og vi troede på, at det kunne blive en succes. David havde jo en del erfaring som julemand, og en af hans hemmeligheder bag succesen som julemand er, at han altid har været tro mod figuren og den gamle traditionelle jul.
– Vi har skabt vores eget univers med Julius og hjælpenisserne Karla og Kalle. Vi skriver en ny historie hvert år, men universet og personerne er de samme, fortæller David Lautrup, der for det meste kommer med de kreative idéer, mens Mette holder styr på detaljerne og de mange bolde, der hele tiden er i luften.

Når parret ikke arbejder med jul og flaskepost, driver de blandt andet Lautrup Reklame på Mønten og flere andre webshops. – Vi kan godt lide at der er gang i den, og samtidig arbejder vi med rigtig mange forskellige ting i løbet af året, så på den måde kommer vi ikke til at kede os, lyder det fra Mette og David Lautrup.

Men efterhånden går der meget tid med julen, men det er jo også den lille detalje der gør den store forskel…