FAQ

FAQ - Julemandens Flaskepost

Hvornår åbner salget af Flaskeposten?
S
alget af årets flaskepost åbner normalvis i starten af september måned. Er der ændringer så opdaterer vi det altid på vores Facebook side. 

Er det samme historie som sidste år?
NEJ – vi skriver en ny historie hvert år. Personerne er stadig de samme og nogle år kommer der en ny figur med i historien. Men historiens handling og julemandens udfordringer er nye hvert år.

Skal jeg vælge med eller uden tegninger?
Vi bliver ofte spurgt om hvilken version af flaskeposten der vil være en fordel at vælge. Som udgangspunkt råder vi til at har barnet/børnene svært ved og holde fokus på en historie og ”mister” man dem lidt undervejs – kan det være en god idé og vælge den med tegninger, da teksten er halv så lang. Historien er ikke så detaljeret som den uden tegninger, men det er stadig samme historie uanset hvilken version man vælger. Flaskeposten uden tegninger fylder 1 A4-side til hver dag og kan barnet lide at få læst historie eller evt. selv læse, er det klart den version vi anbefaler. MEN der er ingen facitliste og du kender dit barn/børn bedst og det kan være meget forskelligt fra barn til barn.

Jeg har flere børn og de store tror ikke på helt på julemanden mere – skal jeg kun bestille til den lille der stadig tror på julemanden?
Det er et af de mest stillede spørgsmål vi får, da mange forældre er i tvivl, da enten storesøster eller storebror ikke helt tror på julemanden mere. Her råder vi til at man stadig får de store børn med i historien, da lillesøster eller lillebror ville undre sig over, at Julemanden har glemt barnets søskende! Og Julemanden glemmer jo ikke nogen børn i december måned! 😉 Flaskeposten vil også blive mest troværdig i det mindste barns øjne, hvis de store søskende er med. Så hvis man kan få de store søskende til og “spille” med på ideén er det klart at foretrække. 

Hvordan modtager jeg flaskeposten?
Flaskeposten – 24 personlige nissebreve modtager du samlet i et samleomslag sammen med en vejledning til årets historie, samt én flaskeetiket med barnets navn på.

Hvad skal jeg bruge flaske-etiketten til, når der ingen flaske er med i min bestilling?
Da vi startede med og lave flaskeposten var der en flaske med, når man købte flaskeposten. Det er der ikke mere, da vi ikke vil “bestemme” over folks juletraditioner og om hvor vidt flaskeposten skal i børnenes julesok, i specielle kuverter eller afleveres på en helt 3. måde. Flaske-etiketten har vi valgt at beholde, da den har været en fast del af flaskeposten altid. Men selvfølgelig kan du stadig bruge den på én af dine egne flasker derhjemme eller på en helt anden måde.   

Hvordan skal jeg ”aflevere” brevene til børnene?
Hver familie har deres tradition og derfor er der ikke en facitliste til hvordan brevene skal ”afleveres” til barnet. Mulighederne er mange og du kan vælge at lægge brevene i julesokken, lægge brevene i kuverter og ligge dem i postkassen, montere den medfølgende etikette på en flaske eller lægge brevene et helt andet sted. Husk: Kun fantasien sætter grænser for hvordan man kan ”aflevere” dem til barnet…